TILBURG – Op woensdag 31 oktober 2018 tussen 14.00 uur en 18.00 uur  was er een  verkeerscontrole op het Laarveld-oost te Tilburg. De Belastingdienst controleerde middels een ANPR systeem ruim 1800 passerende voertuigen op de Ringbaan Zuid. Ruim dertig voertuigen werden door motoragenten naar de controleplaats geleid.

Er werden bekeuringen geschreven vanwege het vasthouden van een mobiele telefoon, negeren volgteken, lading wat niet goed was gezekerd en landbouwverkeer wat zonder ontheffing over de Ringbaan Zuid reed. Tevens ontbrak bij het landbouwverkeer regelmatig zijmarkering en stonden de spiegels niet goed afgesteld. Enkele bromfietsen werden aan een controle onderworpen op een rollertestbank waaruit bleek dat ze een te hoge constructiesnelheid hadden.

De Belastingdienst liet acht voertuig afslepen in verband met openstaande belastingschulden. Een van deze automobilisten had een schuld van ruim 30.000 euro. Er werd beslag gelegd op negen andere voertuigen die niet werden afgesleept. Tevens legde de Belastingdienst naheffingen op aan automobilisten die in buitenlandse- of geschorste voertuigen reden.

De controle werd in de avond afgebroken vanwege twee woningovervallen die in het centrum hadden plaatsgevonden waarbij de dader nog voortvluchtig was. Politiemensen die in eerste instantie deelnamen aan de controle hielpen mee met het zoeken naar de dader. In de wijk Hoogvenne kon de overvaller hierdoor korte tijd later alsnog worden ingerekend.