OSS – Een automobilist heeft maandagavond op de Kantsingel in Oss voor een kleine ravage gezorgd. De man verloor rond 19.15 uur ter hoogte van de Gasstraat-Oost de macht over het stuur, vloog rechtdoor over een rotonde heen en ramde met waarschijnlijk forse snelheid een transformatorhuisje.

De politie, brandweer en ambulancedienst rukten daarop uit om hulp te verlenen. Zowel de auto van de man als het stroomhuisje raakten daarbij zwaar beschadigd. Het transformatorhuisje werd door de klap volledig ontzet maar hoe groot de schade precies is moet nog worden vastgesteld. Een medewerker van de beheerder zou zijn opgeroepen om daarnaar te kijken. De bestuurder van de auto, niet de eigenaar, raakte bij de aanrijding gewond en is door de ambulancedienst met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanvankelijk leek er behoorlijk wat rook vrij te komen, maar waarschijnlijk ging het om vrijgekomen koelvloeistof die verdampte op hete delen van de auto. De zwaarbeschadigde auto is door een berger afgevoerd. Volgens de politie ging het om een eenzijdig ongeval waarbij geen andere weggebruikers betrokken waren. Het is niet de eerste keer dit jaar dat hier een dergelijk ongeval gebeurt. Op 2 februari vloog op exact dezelfde plek al een Volkswagen Golf over de rotonde heen en ook die ramde precies hetzelfde transformatorhuisje.