BREDA  – De politie heeft zondag 9 december 2018, dankzij een medewerker van Cameratoezicht, op de Franklin Rooseveltlaan (Zuidelijke Rondweg) in Breda twee inzittenden van een auto aangehouden inzake diefstal. Het gaat om een 41-jarige Bredanaar en een 40-jarige Tilburger. In hun auto werden vijf tassen met goederen en een kookplaat aangetroffen die zij vermoedelijk gestolen hebben bij de Milieustraat in Waalwijk.

De politie kreeg een melding van een camera observant, dat hij op de beelden zag dat twee mannen tassen in een voertuig aan het laden waren nabij de Milieustraat in Waalwijk. Hij hield de auto in de gaten, omdat het voertuig met gedoofde lichten rondreed. Agenten keken naar de bedoelde auto uit en zagen die  op de snelweg richting Breda rijden. Er werd een stopteken gegeven waaraan werd voldaan.  In de auto lagen vijf tassen met daarin oude laptops, snoeren en elektrisch gereedschap  en een kookplaat

Bij de 40-jarige Tilburger werd  een flesje GHB aangetroffen, ook had hij inbrekerswerktuigen bij zich. De  41-jarige Bredanaar wordt naast de diefstal in  vereniging ook verdacht van het rijden onder invloed van drugs. Een arts heeft  bloed afgenomen om dit vast te stellen.  De bestuurder reageerde namelijk sloom op de gestelde vragen, hij leek onder invloed te zijn van een drogerende stof.