STRIJBEEK – Bij een brand in een woning aan de Daesdonckseweg zijn twee kinderen van zes en negen jaar om het leven gekomen. Een derde kind kon met de oma uit de vuurzee ontsnappen. De vader en de oma raakten bij de brand gewond.

De hulpdiensten spoedden zich massaal naar de brand. Het ging om een houten chalet in een bosperceel die alleen te bereiken was via een onverharde weg. Toen de politie als eerste ter plaatse kwam, werd al snel duidelijk dat er twee kinderen op de eerste verdieping van de woning sliepen en mogelijk niet naar buiten waren gekomen. De bewoonster van de woning had samen met een andere kind wel naar buiten kunnen vluchten. De ter plaatse gekomen agenten konden door de hevigheid van de brand niet naar binnen. Ook de brandweer die een minuut later arriveerde, kon de woning niet meer betreden. Er was nog even de hoop dat de kinderen uit de woning gevlucht waren waarop de omgeving werd afgezocht met politiehonden. Maar die hoop was van korte duur want even later werd de gruwelijke waarheid duidelijk toen brandweermannen twee stoffelijke overschotten aantroffen op de eerste verdieping.

Er waren verschillende brandweerwagen en ambulances ter plaatste. De omgeving werd afgezet door meerdere politie-eenheden en op een nabij gelegen grasveld was een trauma helikopter geland om bijstand te verlenen. De bewoonster van het pand, de oma van één van de slachtoffers, is gewond geraakt. De vader die in een andere chalet sliep, heeft nog geprobeerd naar binnen te gaan. De vader heeft daarbij brandwonden opgelopen. Ook de moeder sliep in het andere chalet. Medewerkers van de ambulancedienst en toegesnelde familieleden ontfermden zich over de twee gewonden en de andere familieleden. De gewonden zijn allen naar een ziekenhuis overgebracht.

Volgens een woordvoerder van de politie is het een drama. De kinderen waren bij de oma aan het logeren. Het is niet bekend hoe de brand is kunnen ontstaan. De houten woning is bijna geheel afgebrand. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.