OOSTERHOUT – Na een korte achtervolging in Oosterhout zijn maandagochtend rond 2 uur twee verdachten aangehouden met behulp van de uitpraat procedure.

Twee mannen reden op de Tilburgseweg toen ze de aandacht trokken vanwege hun hoge snelheid. Een gegeven stopteken werd genegeerd waarop de politie de achtervolging inzetten. Dankzij een botsing van het voertuig van de politie tegen de doorrijders kwamen ze tot stilstand en konden de twee mannen uit Oosterhout aangehouden worden.

De twee verdachten zijn vanuit de auto aangehouden met behulp van de uitpraat procedure. De werkwijze om een gevaarlijke verdachte die in een auto zit aan te kunnen houden op een veilige manier bestaat al lang. De verdachte wordt met korte en duidelijke bevelen uit de auto ‘gepraat’ en zo aangehouden.

De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. De 23-jarige bestuurder bleek een geschorst rijbewijs te hebben en zit momenteel nog vast voor verder verhoor. De passagier is vrijgelaten en wordt nergens van verdacht.