ZUNDERT – Een man met een mes heeft woensdagmiddag een warenhuis aan de Molenstraat overvallen. Hij ging er via de uitgang aan de Beukenlaan vandoor.

Op woensdag 14 april 2021 om 19.45 uur kwam de melding binnen bij het Operationeel Centrum: een man met een mes had een kassière bedreigd en had een greep uit de kassa genomen. Meerdere politie-eenheden werden die kant op gestuurd en startten een zoektocht naar de dader. Die werd niet meer aangetroffen.

De kassière deed aangifte. De man had eerst wat staan dralen in de winkel, ze had hem zelfs gevraagd of ze hem kon helpen. Toen zag hij zijn kans en haalde een mes uit zijn jas. Het slachtoffer werd bedreigd en de verdachte deed een greep uit de kassa. Daarna liep hij via de uitgang aan de achterzijde van de winkel, de parkeerplaats aan de Beukenlaan, naar buiten en verdween daar.

De politie is op zoek naar de overvaller. De verdachte had een mondkapje op en zijn signalement is daarom moeilijk te geven. Maar het zou een man zijn van vermoedelijk ouder dan 35 jaar met een normaal postuur maar wel een ‘uitgezakt’ loopje. Hij was ongeveer 1.70 cm lang. Opvallend waren zijn flaporen maar die kan hij ook gehad hebben door zijn mondkapje. Hij had een pet op en was gekleed in verder donkere kleding. Het is niet duidelijk hoe hij het parkeerterrein heeft verlaten.