OSS – Een woning aan het Gezellehof in Oss is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar beschadigd geraakt door brand. Rond 3.40 uur vloog een auto die voor de garage van het huis geparkeerd stond in brand. De vlammen grepen snel om zich heen en sloegen al snel over op de woning.

De brandweer van Heesch rukte uit omdat die in dit deel van Oss als eerste ter plaatse kan zijn. Nadat de brandweerwagen eerst het hofje per ongeluk voorbij was gereden konden ze de brand uiteindelijk toch snel vinden. De auto was toen al niet meer te redden. Wel kon met een snelle inzet worden voorkomen dat de brand aan de woning zich verder uitbreidde. De schade is desalniettemin groot.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De politie is begonnen met een onderzoek en heeft Burgernet ingezet om mensen die wellicht iets verdachts hebben gezien op te roepen zich te melden. Oss wordt de laatste tijd ‘s nachts vaker getroffen door autobranden. Vorige week was het in de Schadewijk zelfs tot twee keer toe raak.