OISTERWIJK – Twee kledingwinkels zijn de afgelopen nacht slachtoffer geworden van een (poging)inbraak. Er werd voor tienduizenden euro’s aan kleding buitgemaakt.

De eerste melding kwam maandag 3 december 2018 binnen bij het Operationeel Centrum om 3.15 uur. Bij een winkel aan De Lind gingen alle alarmen af. Eenheden werden naar de winkel gestuurd maar ter plaatse bleken de daders al gevlogen die een bijna lege winkel hadden achtergelaten. Op camerabeelden is te zien dat drie mannen in een wit busje het rolluik saboteren, de ruit inslaan en vervolgens de auto vol laden met dure merkkleding. De eigenaar die later ter plaatse kwam meldde dat het hier om een bedrag van tienduizenden euro’s gaat.

Om 5.30 uur kwam er een volgende melding. Een getuige meldde dat er bij een kledingwinkel aan de Dorpsstraat drie mannen met bivakmutsen lopen, ze zouden uit een donkerkleurige BMW station gestapt zijn. Van alle kanten werden politie eenheden die kant op gestuurd. De mannen stapten weer in en reden hard weg zonder dat ze ingebroken hadden.

De politie zoekt getuigen van de inbraken.

Foto Toby de Kort
Foto Toby de Kort
Foto Toby de Kort

De schade in de tweede winkel :

Foto Toby de Kort
Foto Toby de Kort
Foto Toby de Kort