VEGHEL – Vrijdagochtend heeft de politie een dronken automobilist uit Veghel aan. De automobilist schepte een fietser op de Rembrandtlaan die ernstig gewond raakte.

De aanrijding gebeurde vanmorgen rond 06:00 uur. Een 24 jarige man uit Veghel verloor de controle over zijn auto, schoot ode ventweg langs de Rembrandtlaan op en schepte daar een 17 jarige jongen die daar fietste. De fietser werd door de klap in een tuin gegooid. De auto kwam tot stilstand in de voortuin van een woning, nadat hij onder meer een ijzeren hekwerk had vernield en door nog een andere voortuin had gereden.  De fietser raakte zwaargewond bij de aanrijding en is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de auto werd aangehouden. Hij bleek met teveel drank te hebben gereden. Er werd een promillage van 1,38 gemeten. De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en zit vast voor verder onderzoek.

De politie onderzoekt de aanrijding. Naast het verhoor van de verdachte, het sporenonderzoek van de verkeerspecialisten op de plaats van de aanrijding en een buurtonderzoek de politie op zoek naar mensen die de verdachte kort voor de aanrijding hebben zien rijden. Heb je een blauwe BMW rond 6.00 uur op de Rembrandtlaan of in de directe omgeving zien rijden? Laat het de politie weten. Tijdens het buurtonderzoek bekijkt de politie ook of er mensen zijn die bewakingsbeelden hebben. Heb je beelden van een bewakingscamera of misschien van een dashcam die nog niet met de politie zijn gedeeld, doe dat alsnog. Bel 0900-8844 of 0800-7000