BOXTEL – De politie doet onderzoek naar de vechtende jongerenmenigte die zich zondagochtend 27 januari op de Markt in Boxtel tegen de politie keerde. De politie is  volop aan de slag om te achterhalen wie bij deze ongeregeldheden betrokken waren en roepen mensen op die hier meer van weten om informatie en beelden met ons te delen.

Rond sluitingstijd van de horeca op de Markt in Boxtel ontstonden zondagochtend rond 2.00 uur ongeregeldheden tussen naar het leek twee groepen jongeren. Er werd over een weer geschreeuwd en er werd een rookbom in de menigte gegooid. Agenten waren op de Markt aanwezig en probeerden de angel eruit te halen. Echter op een gegeven moment keerde een groep van naar schatting zo’n honderd personen zich tegen hen. Eén agent werd van achteren vastgegrepen en een ander kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Er werd gescholden, geduwd en met vuurwerk, blikjes en etenswaren gegooid. De agenten hebben iedereen op de Markt op een zeker moment via de megafoon opgeroepen om te vertrekken. Toen het geweld niet stopte, hebben de agenten tot twee keer toe op linie, met behulp van wapenstokken en de inzet van een politiehond, iedereen van de Markt moeten verdrijven. Er werd één verdachte aangehouden voor het trappen tegen de spiegel van een politieauto.

Ook waarnemend burgemeester Fons Naterop van Boxtel heeft de beelden gezien die via social media rondgaan: “Ik vind het onaanvaardbaar wat er op de Markt is gebeurd. En met mij velen in en buiten Boxtel als ik de reacties zie. De politie gaat dit goed onderzoeken en daar wil ik ze ook alle ruimte voor geven. Op basis van de uitkomsten van dat onderzoek ga ik samen met de politie, maar ook samen met de horeca-ondernemers bekijken welke maatregelen we kunnen treffen voor de toekomst. In Boxtel moet je gewoon veilig kunnen uitgaan. Ik heb er vertrouwen in dat we dat ook voor elkaar gaan krijgen. Het was daarbij goed om te zien dat naast de politie, ook de horeca-ondernemers en hun portiers hebben geholpen om de rust te herstellen.“

Op Dumpert staan diverse filmpjes van de rellen. Op een film zie je hoe een agent achter een relschopper aanloopt en op een gegeven moment vele jongeren achter zich aan krijgt.