UDEN – Dinsdagochtend werd een verdacht koffertje aangetroffen bij het gemeentehuis in Uden. Het gemeentehuis en de markt waren enige tijd afgezet vanwege de vondst van het koffertje. Een Udenaar is aangehouden. De man is een bekende van de politie en word in verband gebracht met het koffertje.

Op het koffertje stond een tekst die bedoeld was tegen de VVD en demissionair premier Mark Rutte. De tekst luidde (inclusief taalfouten): ,,De begrooting van de VVD van Rutte 2021. Sinterklaas is uit gegeefven van ons belasting geld.”

Omdat de politie het zekere voor het onzekere wilden nemen, werd het gemeentehuis en een deel van de markt uit voorzorg ontruimd. De politie verrichtte onderzoek. Uiteindelijk hoefde de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) niet meer uit te rukken. Inmiddels is het gemeentehuis weer toegankelijk en zijn ook de afzetlinten weggehaald.

Ongeveer 30 ambtenaren die aan het werk waren op het gemeentehuis, hebben een paar uur buiten moeten wachten tot dat de omgeving veilig werd verklaard. Iedereen heeft de anderhalve meter afstand gewaarborgd.