BREDA – Vier gewapende mannen hebben vanmorgen een overval gepleegd op Juwelier House of Pertijs. Een beveiliger is bij de overval aan zijn hoofd gewond geraakt.

De vier overvallers bedreigden het personeel met een wapen en eisten geld en de sieraden. De politie deelt mee dat er tijdens de overval is geschoten. Er is niemand geraakt. Een beveiliger van de winkel is gewond geraakt aan zijn hoofd en door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De overvallers zijn na de overval in een goud of zilverkleurige VW Golf gestapt met kenteken 20-SH-HS gestapt en in volle vaart weggereden. De vluchtauto is in de Nieuwe Ginnekestraat aangetroffen. Volgens getuigen zijn de daders in een witte soortgelijke Golf overgestapt. De politie heeft de nNieuwe Ginnekenstraat afgezet.

 

De politie zoekt in de wijde omgeving naar de overvallers. Omstanders spreken van een heftige situatie die ze zagen gebeuren.  Een traumahelikopter is in de buurt van de Juwelier geland in verband met de ernst van de overval. Wat de daders hebben buitgemaakt is onbekend.