OSS – In Oss zijn in de nacht van woensdag op donderdag voor de tweede keer deze week twee voertuigen uitgebrand. De stad wordt al tijdenlang geteisterd door een groot aantal autobranden dat zelfs burgemeester Buijs opviel.

Nadat zondagnacht achter een kerk aan de Berghemseweg twee auto’s werden verwoest was het dit keer raak aan de Willem Barendszstraat. Rond 3.30 uur werd een autobrand gemeld en toen de politie even later ter plaatse was stonden een bestelbusje en een auto met de neuzen tegenover elkaar allebei aan de voorzijde in lichterlaaie. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat beide voertuigen door de brand werden verwoest.

Bij het blussen van de brand kwam erg veel rook vrij. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De politie onderzoekt de brand en heeft via een Burgernet bericht gebruikers van de app en social media die mogelijk iets verdachts hebben gezien opgeroepen om zich te melden. Tijdens de nachtelijke uren worden geen SMS-berichten verstuurd.