– Zondagavond kreeg de brandweer van Hilvarenbeek een melding van een brand aan een trailer van een vrachtwagen op de parkeerplaats van het industrieterrein.

Aan het Slibbroek bleek een vrachtwagen trailer in brand te staan. De brandweer kwam met twee wagens ter plaatse. Ook kwamen de politie en OVD bevolkingszorg ter plaatse.
De vrachtwagen trailer zat afgeladen vol met vermoedelijk huisraad. Kasten, tapijt, koffers, meubels enz. zaten in de vrachtwagen. De brandweer kon niet voorkomen dat de complete opgeslagen inboedel helemaal uitbrandde.

Door de enorme hitte hebben de zijwanden van de vrachtwagen het begeven. De brandweer heeft diverse gaten in de trailer moeten slijpen om goed bij de brand te kunnen komen. De brandweer is ongeveer 2 uur bezig geweest met het blussen van de brand. Morgen zal de gemeente kijken of er ook vervuild bluswater de sloot is ingelopen.

Bij aankomst van de brandweer stonden de twee achterdeuren van de trailer open. Getuigen zagen na de brand een auto weg rijden in de richting van Hilvarenbeek. Vermoedelijk is de trailer opzettelijk en aangestoken. De politie onderzoekt de brandstichting.

De vrachtwagen diende vermoedelijk als opslag plaats voor een inboedel. De gehele trailer en inboedel kunnen als verloren worden beschouwd.

De politie rijdt vannacht extra rond op het industrieterrein om alles in de gaten te houden.  Morgen wordt bekeken hoe de trailer opgeruimd gaat worden. De schade is groot.