WAALWIJK – Een in het begin kleine brand in een meterkast is in zeer korte tijd een grote uitslaande brand geworden. De brandweer rukte uit naar de Westeinde, en deed dat direct met groot materieel.  De brand begon omstreeks 20:15 uur en de brandweer gaf rond 22:30 uur brandmeester.

Een half uur na de melding stond het dak in brand. Een bewoner is ter plaatse door de ambulance geholpen. De bewoner had teveel rook ingeademd.

Volgens een woordvoerder van de brandweer, ontstond de brand in de meterkast en sloeg al snel over naar de bovenverdieping. De brand werd al snel uitslaand. Heel even was er ook een gasbrand doordat de gasleidingen sprongen. Enexis is opgeroepen om het gas af te sluiten.

Rookontwikkeling
De rook die ontstond was in de verre omgeving te zien. Omwonenden werden   geëvacueerd en naar het gemeentehuis gebracht. Dit evacueren werd gedaan met in de haast opgeroepen bussen en taxibusjes.

Nadat de brandweer het sein brandmeester had gegeven, konden de geëvacueerde omwonenden onder begeleiding van de brandweer huiswaarts keren.