OISTERWIJK – Vanmorgen omstreeks 04:30 ontdekte een beveiliger die zijn ronde aan het doen was over het industrieterrein in Oisterwijk dat er rook binnen stond bij het bedrijfspand van de aanmaakblokjes fabriek Fire Up aan de Nedervonder in Oisterwijk. De beveiliger sloeg direct alarm waarna de brandweer en de politie met twee wagens ter plaatse kwamen. De politie sloot het industrieterrein af.

Bij aankomst van de brandweer bleek het brandalarm nog niet ingeschakeld te zijn. Er bleek een pakket met aanmaakblokjes in brand te staan. Toen de brandweer de smeulende pallet met een pompwagen wilde verzetten kwam er zuurstof bij waarna er een flinke ontbranding plaats vond. De brandweer heeft toen met spoed de pallet weten te blussen en de vlammen kunnen doven.
De brandweer maakt zich grote zorgen nadat ze warmte metingen hadden uitgevoerd op diverse pallets. Het bleek dat bij vele pallets met aanmaakblokjes in het magazijn de temperatuur steeg. Om weer een grote brand ter voorkomen is in overleg met de officier van dienst en de eigenaar besloten om diverse medewerkers van FireĀ  Up uit bed te bellen. De eigenaar moet met zijn personeel het magazijn zo snel mogelijk leeg halen in verband met brandgevaar.
Door onbekende reden (mogelijk chemisch proces olie in blokjes) stijgen de temperaturen van de blokjes. Wanneer er zuurstof bij komt is de brand zeer moeilijk onder controle te brengen in een vol magazijn. Vrijdag middag ging er ook al opeens een pallet met aanmaakblokjes in brand. Toen konden medewerkers de pallet naar buiten rijden en in samenwerking met de brandweer blussen.
De brandweer gaat in overleg met de gemeente en de burgemeester wat de maatregelen moeten gaan worden. Het risico op brand is op dit moment zeer groot, waarop besloten is om de pallets buiten te laten afkoelen.
Dit incident had veel anders kunnen aflopen net als de vorige twee keer. Het pand van Fire up is al tot twee keer toe afgebrand. Pas geleden ging het magazijn nog in vlammen op en een aantal jaar geleden branden heel het bedrijf af