OSS – Op een parkeerterrein aan de Oostwal in het centrum van Oss zijn in de nacht van zondag op maandag twee auto’s door brand verwoest, een derde raakte ook beschadigd. De brand werd rond 1.25 uur opgemerkt en bij de hulpdiensten gemeld. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat een Mercedes CLA volledig werd verwoest.

Ook een daarnaast geparkeerde Zweedse Volkswagen Touran werd zwaar beschadigd. Een Volkswagen Up die aan de andere kant naast de Mercedes stond liep ook schade op. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Getuigen zagen een ‘jonge jongen’ wegrennen maar of die iets met de brand te maken had is niet duidelijk. De politie is begonnen met een onderzoek en heeft een Burgernet bericht verspreid met een oproep aan mensen die iets verdachts hebben gezien om zich te melden. De laatste dag van een jaar waarin de kleine stad getroffen werd door vele autobranden begon daarmee slecht. Tussen alle andere zware criminaliteit viel vooral het aantal autobranden burgemeester Buijs op. Het Brabants Dagblad schreef vrijdag nog:

,,Bizar”, concludeert burgemeester Wobine Buijs nadat ze haar ogen over de lange lijst met incidenten in Oss heeft laten gaan. Nee, het is niet niks voor een stad van ‘maar’ 60.000 inwoners, vindt de bestuurder. Vooral het aantal autobranden valt Buijs op. 44 telde de politie er in de eerste tien maanden van dit jaar. Een kleine verdubbeling ten opzichte van het hele jaar ervoor. Als 2017 het jaar was van de plofkraken op geldautomaten, dan was 2018 in Oss het jaar van de autobrand. Maar waar de banken betrekkelijk eenvoudige maatregelen konden treffen tegen de geweldsgolf, valt dat met autobranden niet mee.