OSS – En weer was het raak aan de Zwaluwstraat in Oss. Rond 3.15 uur stond in de straat een poort in lichterlaaie. Die was daar juist geplaatst om een brandgang af te sluiten en zo criminaliteit tegen te gaan. Eerder werd de poort ook al eens vernield of in brand gestoken. Het vuur sloeg over naar het dak van een naastgelegen schuurtje van een woning aan de Leeuwerikstraat.

Een politieagent haalde samen met een buurtbewoner in afwachting van de brandweer een aantal pannen en emmers met water om zo een eerste bluspoging te doen. De brandweer was even bang dat er asbest bij de brand kon zijn vrijgekomen en daarom is door brandweerlieden samen met een medewerker van Brabant Wonen die ter plaatse kwam uitgebreid onderzoek gedaan. Uiteindelijk bleek er geen asbest te zijn vrijgekomen. Het is niet de eerste keer dat het misgaat in de beruchte Zwaluwstraat in de Osse Schadewijk.

Behalve dat dezelfde poort eerder al eens werd vernield of in brand gestoken werd er bij de naastgelegen woning al eens zwaar vuurwerk naar binnen gegooid. In het aan de straat grenzende parkje vonden al twee steekincidenten plaats en ook de laatste brand in een lange reeks autobranden die Oss teistert woedde in de Zwaluwstraat. Burgemeester Buijs van Oss riep voor dit deel van de Schadewijk eind 2018 de ‘noodtoestand’ uit en voerde zware maatregelen in.