EINDHOVEN – het Rode Kruis heeft vanavond 150 bedden geplaatst in Eindhoven Airport. Mensen die niet naar huis konden, kunnen nu wat geriefelijker overnachten. Of de bedden  allemaal bezet zullen worden is nog niet duidelijk. Een deel van de passagiers zal naar huis, naar familie of naar een hotel gaan.

Het is nu een stukje rustiger op de luchthaven. Er zijn nog ongeveer 200 mensen op de luchthaven, die verdeeld in de ruimtes zijn. Mensen worden ook naar hotels verwezen. Vele taxi’s rijden af en aan om passagiers op te halen, om ze naar huis te brengen of naar een hotel in de buurt. De bedden van het Rode Kruis zijn rond 23:00 uur gebracht en opgezet samen met mensen van de Koninklijke Marechaussee.

Een man is blij met de bedjes. Het is William Gao uit China. Hij vraagt verbaasd aan de mensen van het rode kruis of de bedjes gratis zijn. Hij had zich al bedacht, dat hij de nacht op een stoel door zou brengen. In zijn land zou een vliegveld dit nooit regelen zegt hij. Hij bedankt de mensen van het Rode Kruis en het vliegveld en zoekt vrolijk een bedje in de slaapzaal.