TILBURG – Donderdagnacht is een zeer grote brand uitgebroken in vier bedrijven aan de Kroonstraat in Tilburg. De brandweer is met veel bluseenheden uitgerukt en krijgt ondersteuning van de Luchtmacht. Een crashtender van de Luchtmacht heeft bij het bestrijden van de brand geholpen. De brand ontstond vannacht rond 03:00 uur bij Maître Paul, waarna deze zich snel uitbreidde. De vlammen sloegen meters hoog uit het pand en er werden explosies gehoord. Ook werd er een NL Alert verstuurd naar de inwoners van Tilburg en Dongen waarin verzocht werd om ramen en deuren gesloten te houden.

De brand sloeg over naar Vollenhoven olie Technologie en Frank van de Wijchert Partijhandel. De omgeving is ruim afgezet door de politie. Vermoedelijk is de brand ontstaan in de vriesruimte aan de achterzijde van Maître Paul. Rond half zeven is de brand overgeslagen naar een het bedrijf Euromaster Tilburg. Bij Vollenhoven staat het pand vol met vaten van 1000 liter olie en olietanks.De brandweer doet metingen naar eventuele gevaarlijke stoffen, maar heeft deze voorlopig nog niet aangetroffen. De brandweer adviseert mensen om bij last de eventuele neergedaalde roetdeeltjes van de handen te spoelen en goed de handen te wassen.

 

Bij het eerste licht wordt de schade aan de panden goed zichtbaar. Het nablussen van de zeer grote brand zal de gehele dag gaan duren volgens de burgemeester.