HAAREN – Aan de Raamse Akkers is zaterdag rond de klok van 18:00 uur een zeer grote brand uitgebroken op landgoed Haarendael. Meerdere brandweerkorpsen zijn uitgerukt om de zeer grote brand te bestrijden. Korpsen uit de omgeving, waaronder Tilburg, Oisterwijk, Zeeland, Eindhoven en Rijen zijn ter plaatse bij de brand. Er staan naast vele tankautospuiten ook diverse hoogwerkers uit de verre omtrek.

Vanuit de verre omgeving zijn de rookwolken te zien. Volgens een woordvoerder van de politie woedt de brand in het woongedeelte en het pand zal grotendeels verloren gaan. Vanaf de kruising richting Helvoirt liggen grote slangen over de weg om zo meer bluswater bij de brand te krijgen. De brandweer heeft zeker 3 km aan slangen gelegd voor de waterwinning.

Op alle wegen in de omgeving van de brand, staan nieuwsgierigen te kijken. De politie heeft de mensen opgeroepen om bij de brand weg te blijven en de hulpdiensten ruim baan te geven. Ook de gemeente Haaren heeft de omgeving gewaarschuwd om ramen en deuren te sluiten en niet naar de brand te komen.